Decentrale actie

7 april 2018

Vandaag trok Leoclub Gouda het Goudse hout in voor de decentrale actie van Vereniging Leo Clubs Nederland. Dit jaar staat het milieu centraal. Overal in Nederland maken vandaag Leo Clubs natuurgebieden schoon door zwerfafval op te ruimen.

Help kinderen uit arme gezinnen aan een leuk sinterklaasfeest!

19 oktober 2017

Vanaf 18 november zullen er in verschillende winkels in het centrum van Gouda een spaarpotje op de toonbank te vinden zijn. Hiermee proberen ze in samenwerking met Leoclub Gouda zoveel mogelijk geld in te zamelen waarmee cadeau's aangeschaft kunnen worden voor kinderen die opgroeien in armoede en waarbij het niet vanzelf sprekend is dat ze een cadeautje krijgen van de goedheiligman.

Vorig jaar heeft Leoclub Gouda samen met de Playtoday Lego shop door middel van een succesvolle inzamelactie tientallen doosjes lego aan de Voedselbank Gouda kunnen schenken. Hiermee konden kinderen uit arme gezinnen in de decembermaand van een cadeautje worden voorzien. Ook dit jaar zullen we ons weer inzetten voor dit doel en zijn we hard op zoek naar meer winkels die mee willen doen en kinderen uit arme gezinnen een hart onder de riem willen steken.

Winkels die momenteel mee doen:

  • Playtoday Lego Shop (Lange Tiendeweg 31)
  • Bordspellenwinkel van Magicers (Lange Groenendaal 82)
  • De Goudse Feestwinkel (Turfmarkt 8)

Zelf ook meedoen? Neem contact met ons op.

Leo Club Gouda aanwezig tijdens 24-uurs inpakmarathon bij Stichting Jarige Job

27 juni 2017

Afgelopen donderdag melde Leoclub Gouda zich vlak voor middernacht bij de stichting Jarige Job om deel te nemen aan een 24-uurs inpakmarathon. Tijdens deze marathon hoopte Jarige Job minimaal 5.000 extra verjaardagsboxen in te kunnen pakken om zo jaarlijks nog meer kinderen die onder de armoede grens leven de mogelijkheid te geven tot het vieren van hun verjaardag.

De inpakmarathon startte donderdagmiddag om 12 uur en werd de volgende dag om dezelfde tijd afgesloten. Er werd gewerkt met shifts waarbij iedere 2 uur een verse groep vrijwilligers klaarstond om de schouders eronder te zetten. Elke shift had zijn eigen thema en de leden van Leo Club Gouda konden zich bij binnenkomst dan ook meteen heisen in felgekleurde (en soms ietwat strakke) discokleding. Na wat uitleg, groepsfoto’s en het opsplitsen in drie werkgroepen werd er onder de swingende geluiden van onder andere ABBA en de Bee Gees hard gevult. De werkgroep die grotendeels uit de Leo’s van Gouda bestond presteerde het om binnen 2 uur maar liefst 240 verjaardagsboxen in te pakken, waarmee ze een mooie bijdrage leverde aan het totaal van de 700 boxen die ingepakt zijn tijdens de Back tot the 70’s shift. Het totaal van de volledige inpakmarathon kwam uit op 5.422 verjaardagsboxen waarmee het doel ruimschoots behaald is.

Zelf ook een keertje helpen met het inpakken van verjaardagsboxen bij Stichting Jarige Job, dat kan! Zeker nu de vakantieperiode eraan komt zijn er minder vrijwilligers beschikbaar en is alle hulp welkom. Voor meer informatie hierover kan je kijken op: www.stichtingjarigejob.nl/teamuitje.

Kwintes

8 april 2017

Op Donderdag 16 Maart heeft LEO club Gouda een activeringscentrum van Kwintes bezocht. Tijdens deze open dag konden we kennis maken met de mensen en locatie in krimpen a/d IJsel. Kwintes ondersteunt mensen met psychiatrische of psychosociale problemen.

Het activeringscentrum bied deze kwetsbare groep de mogelijkheid om een hobby of studie op te pakken. Door ervoor te zorgen dat zij hiermee aan de slag kunnen, kunnen zij bijvoorbeeld uit een sociaal isolement komen. Het leidt soms zelfs tot een vaste baan.

Het leek LEO club Gouda een mooi doel om een actie aan te verbinden. De locatie kan zowel hulp gebruiken bij het onderhoud als bij het inzamelen van materiaal. In ieder geval een mooie kans om wat te kunnen betekenen voor de samenleving.

Voor meer informatie: www.kwintes.nl

kwintes_logo_cover